Що приготувати з персиків: рецепти від салату до тарта

Приготуйте класичний пиріг, освіжаючий напій або літній салат за цими персиковими рецептами, щоб продемонструвати свіжість фруктів.

20.08.2024

Сезон персиків у самому розпалі, скористайтеся цими чудовими рецептами, які одночасно корисні та ситні.

Ці рецепти демонструють щедрість літа. Якщо вам пощастило з врожаєм персиків, ось кілька способів насолодитися ними як закусками, гарнірами, основними стравами та десертами.

Читайте також: Що приготувати з кавуна: незвичні рецепти страв для гурманів

Топ-5 рецептів з персиків 

Смузі з персиками 

Інгредієнти:

  • 2 дуже стиглих банана, нарізаних шматочками
  • 3 персики, 2 нарізаних шматочками, 1 нарізаний скибочками
  • 40 г вівсяних пластівців
  • 600 мл мигдального молока
  • 200 мл ванільного соєвого йогурту
  • жменя льоду

Спосіб приготування: 

Помістіть всі інгредієнти в блендер (крім персика, що нарізаний скибочками) і змішайте до отримання однорідної маси.

Розлийте по 4 склянках і прикрасьте вівсянкою та персиком.

Сорбет персиковий 

Інгредієнти: 

  • 6 стиглих персиків очищених від кісточок і крупно нарізаних (вага готового продукту близько 650 г)
  • 120 г цукрової пудри
  • ½ лайма, вичавленого соку
  • 1 білок куриного яйця
  • 6 ст. л малинового джему чи варення

Спосіб приготування: 

Подрібніть персики, цукор та сік лайма у кухонному комбайні до стану однорідного пюре. Вистеліть неглибоку місткість об’ємом 1 л з антипригарним папером для випічки, потім вилийте в неї пюре; заморозьте щонайменше на 8 годин або на ніч.

Дістаньте з морозилки й залиште на 10 хвилин, щоб трохи розм’якшити. Наріжте невеликими кубиками, потім збийте в кухонному комбайні протягом 1-2 хвилин. Додайте яєчний білок і збивайте ще 2 хвилини, зупиняючи двигун, щоб час від часу зішкребти його зі стін миски.

Сорбет стане схожим на мус, легким і блідим за кольором. Як тільки кристалізоване пюре розчиниться, зніміть папір для випічки з контейнера і перекладіть половину сорбету назад в нього.

Викладіть зверху 3 ст. л малинового джему, потім зверху викладіть сорбет, що залишився, а потім малиновий джем, що залишився. Використовуйте ніж для столових приладів, щоб перемішати обидві суміші, щоб створити ефект брижів – не перестарайтеся, інакше кольори змішаються. Заморозити на 3-4 години й зберігати до 1 місяця. Не заморожуйте повторно.

Пиріг з персиками

Інгредієнти:

  • 200 г несоленого вершкового масла, розм’якшеного плюс додатково для змащування
  • 200 г світло-коричневого цукру
  • 4 середні яйця
  • 125 г борошна
  • 100 г меленого мигдалю
  • ½ ч.л розпушувача
  • 1 ч. л ванільного екстракту
  • 50 г малинового джему плюс додатково для подачі
  • 5 інжирних персиків, розрізаних навпіл і очищених від кісточок
  • 150 г малини
  • 200 г крем-фрешу (за бажанням)

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 180 °C, вентилятор 160 °C, змастіть маслом і вистеліть глибоку рознімну форму для торта діаметром 23 см антипригарним папером для випічки.

У великій мисці збийте масло і цукор електричним віночком або дерев’яною ложкою протягом 3 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане легкою та повітряною. Вбийте яйця по одному, поступово додаючи половину борошна. Збивайте до однорідної маси. Додайте все борошно, що залишилося, мигдаль, розпушувач і ваніль; перемішайте до однорідної маси. Дістаньте 150 г малини та додайте 50 г малинового джему.

Викладіть персики на дно форми для торта, зрізом донизу. Викладіть зверху по черзі суміш для пирога, потім проведіть ножем по краях, щоб вийшов мармуровий ефект. Випікайте протягом 1 години або доки шпажка, вставлена ​​в середину пирога, не вийде чистою. Якщо пиріг дуже зарум’янюється, накрийте фольгою через 50 хвилин.

Залишіть остигати на решітці на 10 хвилин, потім обережно переверніть на тарілку. Подавайте теплим або холодним з малиною, невеликою кількістю джему та ложкою крем-фрешу, якщо хочете. Зберігати у герметичному контейнері до 2 днів.

Тарт з песиками 

Інгредієнти для тіста: 

  • 200 г борошна
  • 125 г оливкової олії
  • 30 г цукрової пудри
  • 1 великий яєчний жовток

Інгредієнти для ванільного крему: 

  • 350 мл жирного молока
  • 4 великі яєчні жовтки
  • 50 г м’якого світло-коричневого цукру
  • 15 г борошна
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л меленої кориці

Інгредієнти для начинки:

  • 5-6 жовтих персиків
  • 50 г масла
  • 50 г м’якого темно-коричневого цукру
  • 50 мл подвійних вершків

Спосіб приготування: 

Покладіть борошно, масло, цукрову пудру й 1 великий яєчний жовток в кухонний комбайн і змішуйте, доки суміш не збереться в кулю. Якщо потрібно додати води, 1 ч. л буде достатньо. Розкачайте тісто на злегка посипану мукою дошці до товщини 5 мм і використовуйте форму для тарта діаметром 25 см зі знімним дном. Охолодити протягом 30 хвилин.

Щоб приготувати крем, доведіть молоко майже до кипіння; залиште остигати. У мисці збийте яєчні жовтки та коричневий цукор до загустіння. Додати борошно, кукурудзяний крохмаль і корицю; збивайте до однорідної маси.

Поступово влийте молоко, збиваючи. Поверніть суміш у чисту каструлю і помішуйте на середньому вогні, поки вона не почне густіти.

Енергійно перемішайте, зменште вогонь до мінімуму і варіть, помішуючи, 2-3 хвилини, поки не загусне. Зніміть з вогню, вилийте суміш у форму для тарта та розрівняйте. Охолодіть протягом 4 годин.

Для начинки наріжте персики скибочками та розкладіть поверх крему. У каструлі повільно розігрійте масло, коричневий цукор і вершки, доки вони не розплавляться. Доведіть до кипіння, варіть протягом 1 хвилини, потім остудіть протягом 2-3 хвилин та полийте персики.

Салат з персиками

Інгредієнти:

  • 4 стиглих персики, розрізаних навпіл, очищених від кісточок і нарізаних скибочками
  • 120 г молодих солодких помідорів, розрізані навпіл
  • 2 крупних помідори, нарізаних скибочками
  • 15 г свіжого листя базиліка
  • Сік ½ лимона
  • 3 ст. л оливкової олії
  • 250 г сиру Моцарела
  • ½ червоного перцю чилі, очищеного від насіння та нарізаного тонкими скибочками

Спосіб приготування: 

Покладіть персики та помідори у велику миску. Додати половину базиліка, лимонний сік і 2 ст. л оливкової олії; приправте та перемішайте. Перекладіть на тарілку сервіровки.

Порвіть моцареллу на салат і посипте зверху чилі й базиліком, що залишився; приправте. Збризкайте маслом, що залишилося.

Смачного! Більше рецептів тут

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram