Сочевичний суп: як правильно готувати найкориснішу страву

Шеф-кухар Йоргос Цуліс показує нам, як приготувати найсмачніший і легкий суп із сочевиці.

22.01.2024

Сочевичний суп — традиційна перша страва кухні країн Середземномор’я, основним складником якої є сочевиця. Цей суп є широко розповсюдженим на Близькому сході та у Південній Європі. Залежно від сорту сочевиці, суп може бути різного кольору — від сіро-жовтого або жовтого до зеленого.

Читайте також: Запіканка з броколі і цвітної капусти — простий та смачний рецепт

Інгредієнти: 

  • 500 г сочевиці
  • 2 моркви, нарізані
  • 1 цибулина, нарізана
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. орегано, сухого
  • 2 лаврових листки
  • 300 г подрібненого або тертого помідора
  • 3 зубчики часнику
  • 2 л гарячої води
  • 1 грибний більйон
  • оцет
  • сіль
  • перець
  • оливкова олія

Читайте також: Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду

Для подання:

  • фета, посипана невеликою кількістю орегано та полита оливковою олією;
  • хліб.

Фото: giorgostsoulis.com

Спосіб приготування: 

У друшляк викласти сочевицю і промити її під холодною проточною водою.

Поставте велику каструлю на середній вогонь. Після нагрівання додайте 2-3 ст. л. оливкової олії, моркву, цибулю і пасеруйте протягом 4-5 хвилин, поки вони не карамелізуються.

Читайте також: Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Додати томатну пасту, перемішати дерев’яною ложкою й обсмажити 1 хвилину.

Додайте сочевицю, 3 ст. л. оливкової олії, орегано, лавровий лист, томати, часник, гарячу воду та грибний бульйон. Дайте сочевиці варитися 25-30 хвилин, поки вона не розм’якне.

Зніміть каструлю з вогню, додайте трохи оцту, приправте сіллю, перцем і перемішайте. Подавайте сочевицю гарячою з фетою та хлібом.

Читайте також: Рецепт штруделя з грибами і горіхами у фритюрниці

СМАЧНОГО!!!

Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram