Сочевичний суп — традиційна перша страва кухні країн Середземномор’я, основним складником якої є сочевиця. Цей суп є широко розповсюдженим на Близькому сході та у Південній Європі. Залежно від сорту сочевиці, суп може бути різного кольору — від сіро-жовтого або жовтого до зеленого.
Читайте також: Запіканка з броколі і цвітної капусти — простий та смачний рецепт
Інгредієнти:
- 500 г сочевиці
- 2 моркви, нарізані
- 1 цибулина, нарізана
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ст. л. орегано, сухого
- 2 лаврових листки
- 300 г подрібненого або тертого помідора
- 3 зубчики часнику
- 2 л гарячої води
- 1 грибний більйон
- оцет
- сіль
- перець
- оливкова олія
Читайте також: Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду
Для подання:
- фета, посипана невеликою кількістю орегано та полита оливковою олією;
- хліб.

Спосіб приготування:
У друшляк викласти сочевицю і промити її під холодною проточною водою.
Поставте велику каструлю на середній вогонь. Після нагрівання додайте 2-3 ст. л. оливкової олії, моркву, цибулю і пасеруйте протягом 4-5 хвилин, поки вони не карамелізуються.
Читайте також: Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт
Додати томатну пасту, перемішати дерев’яною ложкою й обсмажити 1 хвилину.
Додайте сочевицю, 3 ст. л. оливкової олії, орегано, лавровий лист, томати, часник, гарячу воду та грибний бульйон. Дайте сочевиці варитися 25-30 хвилин, поки вона не розм’якне.
Зніміть каструлю з вогню, додайте трохи оцту, приправте сіллю, перцем і перемішайте. Подавайте сочевицю гарячою з фетою та хлібом.
Читайте також: Рецепт штруделя з грибами і горіхами у фритюрниці
СМАЧНОГО!!!
Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram