Проект “Раймузей”, що невдовзі відкриється у просторі ArtUkraine Gallery – спільна виставка трьох знаних українських художників – Олега Тістола, Миколи Маценка та Романа Мініна.
На думку учасників проекту, специфіка локального раю на даний момент полягає в тому, що наша країна об’єднала абсолютно різних, самостійних і вільних людей: “Таких людей може об’єднати одна-‐єдина стратегія – це стратегія боротьби між добром і злом, яка передбачає вихід із пекла і перехід до раю”.
Другий аспект і варіант прочитання назви відсилає до адміністративно-‐ територіальної одиниці, яка в даному випадку виступає в якості одиниці культурної. Художники вважають, що, як і багато трансформацій в нашій країні, котрі розпочиналися як громадські ініціативи, формування музею теж необхідно починати “знизу”. Задля чого створити у кожному районі музей, де громадян матимуть змогу самостійно трактувати категорії краси, раю чи естетики загалом.
Значною мірою на цю думку авторів проекту навело місце проведення виставки: Печерськ та одна з найрезонансніших новобудов в країні на Грушевського 9-А, що постає вдалим майданчиком для дискусії. Автори пропонують власне бачення самого поняття «музей» як динамічної і відкритої громадської структури, простору для суспільного висловлювання і активного обговорення проблем культури, етики, естетики, локального та глобального.
Показуючи приклад ефективної співпраці, художники відкривають дискусію задля того, щоб спровокувати критику, обговорення та пошук шляхів розвитку. “Мистецтво та культурний процес – це дискусія. «Раймузей» має шанс стати дійсно діючим проектом, який зрештою переріс би в обласний, державний або світовий Музей Раю”.
Останні новини
- Семюель Морзе, винахідник і художник: картини, телеграф та азбука однієї людини
- Хто такі завліти в театрі? Чим вони займаються в українському театрі та як потрапити в професію? Розповідає Марина Бортник-Гулевата.
- Афіша тижня: що подивитися, послухати та куди сходити 29 квітня-5 травня
- Як прикрасити дім до Великодня: найкращі ідеї святкового декору своїми руками
- Slow Food: Філософія смаку та усвідомленого споживання Новости на главной