Рецепт великодніх кексів «Шоколадне гніздо»

Зберігаємо рецепти страв до Великодня 5 травня 2024 року.

09.04.2024

Обмаль часу на весь текст?

Читати спойлер

Спробуйте ці кекси-гнізда — рецепт великодньої випічки, який легко готувати.

З двома шарами світло-шоколадного бісквіта, вершковою глазур’ю та ніжною домашньою начинкою, ці великодні кекси — справжній витвір мистецтва.

Читайте також: Великдень 2024: 5 оригінальних рецептів смачних пасок

Як приготувати на Великдень смачні кекси: рецепт 

Інгредієнти: 

  • 175 г вершкового масла
  • 175 г цукрової пудри
  • 175 г борошна вищого ґатунку
  • 50 г какао-порошку
  • 3 яйця

Для масляного крему:

  • 75 г маргарину
  • 75 г несолоного вершкового масла
  • ½ ч. л. ванільної пасти або есенції
  • 200 г цукрової пудри, просіяної
  • 25 г какао-порошку

Для шоколадної глазурі: 

  • 75 г звичайного шоколаду, розламаного на шматочки
  • 25 г несолоного вершкового масла
  • 3 ст. л. подвійних вершків

Для гнізд: 

  • 100 г звичайного шоколаду, поламаного на шматочки
  • 2 великі пшеничні пластівці, подрібнені на шматочки (намагаючись зберегти довші пасма)
  • Шоколадні мікрояйця для прикраси

Фото: realfood.tesco.com

Спосіб приготування: 

Розігріти духовку до 180 °C, вентилятор 160 °C. Збити вершкове масло з цукровою пудрою до утворення кремоподібної суміші. Додати борошно, какао та яйця і знову збити до кремоподібної маси.

Злегка змастіть форму для кексів на 12 отворів і розподіліть суміш між ними. Випікайте у розігрітій духовці протягом 20 хвилин, поки тісто добре не підніметься і не стане твердим зверху. Вийняти з духовки й дати охолонути протягом 10 хвилин у формі, а потім за допомогою маленького мастихіна витягнути кожен кекс з форми на решітку для повного охолодження.

Щоб приготувати крем, змішайте у мисці вершкове масло і маргарин до кремоподібної консистенції, додайте ваніліну, цукрову пудру і какао, ретельно перемішайте, а потім збийте до однорідної кремоподібної консистенції.

Ложкою перекласти у кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірочки. Розрізати коржі навпіл по горизонталі й відсадити шар масляного крему на нижній корж, а потім накрити другим коржем.

Тепер приготуйте шоколадну глазур. Помістіть шоколад, вершкове масло і вершки в невелику термостійку миску, поставлену над каструлею з повільно киплячою водою, і помішуйте, поки вони не розтопляться, не стануть однорідними й глянцевими. Зняти з вогню і дати охолонути протягом 10 хвилин.

Перекладіть у невеликий кондитерський мішок і відріжте кінець, щоб сформувати тонке вістря. Вилийте на вершковий крем. Відставте, поки робимо гнізда.

Щоб приготувати гнізда, потрібно розтопити шоколад у термостійкій мисці, поставленій над каструлею з повільно киплячою водою. Зніміть з вогню, додайте подрібнені пластівці й дуже обережно перемішайте, щоб шоколад все покрив. Використовуючи маленькі чайні чашки, викладіть по столовій ложці суміші в кожну з них і надайте форму гнізда з порожнистим центром, щоб воно нагадувало гніздечко.

Охолодіть протягом 10 хвилин або заморозьте на 2-3 хвилини до повного застигання, а потім вийміть з чашок за допомогою маленького мастихіна. Покладіть на кожен з коржів, притиснувши верхівку глазурі, щоб «приклеїти» гніздечко на верхівку кексу. Наповніть кожне гніздечко кількома мікрояйцями та подавайте до столу.

СМАЧНОГО! Більше смачних рецептів тут

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram