Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

17 января, 2024

Рецепт вершкового курячого супу з картоплею та беконом — досить простий у приготуванні, корисний і настільки смачний, що ви можете бути впевнені, що сім’я витиратиме дно своїх мисок скоринкою хліба, щоб отримати останні краплі.

Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Рецепт курячого крем-супу з картоплею та беконом

Інгредієнти:

  • 4 слайси бекону;
  • 1 ст. л. олії;
  • 1 цибуля-порей (біла і світло-зелена частини), розрізати навпіл і скибочками;
  • 2 зубчики часнику, продавлені;
  • 1 ч. л. насіння кропу;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 c. незбираного молока;
  • 4 c. курячого бульйону;
  • 4-6 картоплин середнього розміру нарізати шматочками;
  • 6 гілок чебрецю;
  • кошерна сіль і свіжомелений чорний перець;
  • 2 c. подрібненої курки на грилі;
  • 1 c. кукурудзи;
  • нарізана свіжа цибуля для подання.

Читайте також: Рис, запечений з курячими стегнами — смачний рецепт обіду

Спосіб приготування: 

Готуйте бекон у великій каструлі на середньому вогні, поки він не підрум’яниться і не стане хрустким, 7-8 хвилин; перекласти шумівкою на тарілку, вистелену паперовим рушником.

У каструлю додайте масло та цибулю-порей. Смажте, час від часу помішуючи, поки не стане м’яким, 3-4 хвилини. Додайте часник і фенхель. Готуйте, помішуючи, до появи аромату, 1 хвилину. Додати борошно і варити, помішуючи, 1 хвилину. Повільно влийте молоко, а потім бульйон. Додати картоплю і чебрець. Приправити сіллю і перцем. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть, поки картопля не стане м’якою, 14-16 хвилин.

Читайте також: Що приготувати на cвятковий стіл: рецепти смачних страв

Додати курку і кукурудзу. Варіть, поки суп не закипить, 1-2 хвилини. Викиньте чебрець. Подавайте, посипавши хрустким беконом і зеленою цибулею.

Фото: countryliving.com

СМАЧНОГО! 

Долучайтеся до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram