На перший погляд може здатися, що готувати цю страву складно. Проте це не так. Грузинські кухарі кажуть: «щоб добре приготувати хачапурі потрібно мати вмілі руки й гаряче серце». Візьміть це собі на замітку, й у вас все вийде!

Як приготувати Хачапурі по-аджарськи: покроковий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 800 г.
- Вода — 500 мл.
- Дріжджі швидкої дії — 11 г.
- Рослинна олія — 50 мл.
- Цукор — 1 ч.л.
- Сіль — 0,5 ч л.
Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти
Для начинки:
- Сир сулугуні — 700г.
- Борошно — 2 ст л.
- Яйце — 4 шт.
- Вода — 50 мл.
Читайте також: Що приготувати з яблук: найсмачніші осінні рецепти

Спосіб приготування:
У теплу воду додаємо дріжджі, сіль, цукор, склянку борошна, перемішуємо й залишаємо на 5 хв.
У декілька заходів вмираємо борошно, що залишилося. Змішуємо тісто й наприкінці додаємо рослинну олію.
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Готове тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півтори-дві години, щоб підійшло.
Готуємо начинку. Сир натираємо на терці, додаємо борошно, кілька ложок води й ретельно перетинаємо руками до густої однорідної маси.
Ділимо тісто на 4 частини, кожну розкачуємо в овал. Згортаємо бортики так, щоб вийшов «човник».
Кожен «човник» наповнюємо начинкою. Кладемо на тепле деко.
Випікаємо приблизно 5-7 хвилин за високої температури (близько 250°С).
Дістаємо з духовки, перемішуємо начинку. Вливаємо яйце (або один жовток) і ставимо знову в духовку на 3 хвилини.
Читайте також: Американський яблучний пиріг з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
Подаємо до столу. Важливо: подавати страву треба гарячою! Правильно їсти так: відламувати краї «човника» і вмочати в начинку.
