В Україні презентували конопляний вегетаріанський борщ: фото

30 июня, 2023
Фото: facebook.com/oleg.zemnukhov

У Житомирі майстер народної творчості Олег Земнухов презентував борщ із конопель. Він використав українські посівні коноплі й сподівається, що нова страва стане гастрономічною родзинкою міста.

Про це повідомив Олег Земнухов у Facebook.

Презентація страви відбулася під час фестивалю. Як наголосив сам автор унікального борщу, його посівні коноплі не містять наркотичних речовин.

Фото: facebook.com/oleg.zemnukhov

Читайте також: Що приготувати: кримський лагман від Тетяни Літвінової

«Страва приготовлена за авторською рецептурою. Наробив фурору конопельний борщ. Це був успішний дебют цієї страви», — написав Олег Земнухов.

Читайте також: В Австралії продають каву в їстівних стаканчиках: фото

Він також додав, що конопельний вегетаріанський борщ зруйнував стереотип, ніби без м’яса та сала борщ — не борщ.

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року в Києві SHE Congress об’єднає власниць бізнесу, керівниць, медійних і культурних діячок, волонтерок. Під слоганом «Рішуча. Справжня. Небайдужа» учасниці поговорять про вибір, який формує майбутнє, команди та суспільство. На сцені SHE Congress кожна історія рішучості є важливою — про кроки в бізнесі й кар’єрі, освіті й комунікаціях, спорті й здоров’ї, благодійності та волонтерстві. І навіть про ті рішення, на які ще не наважилися — адже це теж частина шляху.

Забронюйте Вашу участь за найкращими умовами!

Читайте також: Український шеф-кухар відкрив перший український ресторан у Вашингтоні

«Спочатку відварюємо картоплю, а потім додаємо зелень, яйце і приправи. У цій каструлі п’ять літрів. Слід зазначити, що це не м’ясний бульйон, а вегетаріанський борщ. Замість м’ясного бульйону використовується конопляна олія, а також додається конопляне насіння, зелень, петрушка та кріп», – зазначив кухар.