Тако з куркою: смачний рецепт страви мексиканської кухні

22 Лютого 2024

Цей смачний рецепт тако з куркою неодмінно стане улюбленим у вашій сім’ї, оскільки темний шоколад додає глибину смаку. 

Тако — страва мексиканської кухні. Являє собою сендвіч із тортильї, згорнутої у невеличкий конвертик. Тако наповнюється різноманітними начинками: смаженим фаршем, морепродуктами, шматочками гострих ковбасок чорісос, цибулею, зеленим салатом, квасолею і навіть листками кактуса.

Аби пізнати страву мексиканської кухні пропонуємо смачний рецепт тако з курячими стегнами.

Читайте також: Піца у формі серця: простий рецепт сніданку

Як приготувати тако з куркою: рецепт

Інгредієнти:

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року у Києві SHE Congress від WoMo об’єднає понад 2000 учасниць та більш ніж 25 спікерок для обміну сценаріями жіночої реалізації. Лідерки бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів поділяться досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Забронюйте Вашу участь вже сьогодні!

  • 100 г несолоного арахісу
  • 2 с. ложки рослинної або соняшникової олії
  • 2 цибулини, нарізані
  • 2 зубчики часнику, товсто нарізані
  • 2 свіжих червоних чилі, розрізаних уздовж навпіл
  • 2 ч.л пластівців чилі Ancho
  • 4 чайні ложки пасти Chipotle
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 2 чайні ложки меленого кмину
  • ½ чайної ложки меленої кориці
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
  • 400 г нарізаних помідорів
  • 1 кг філе курячих стегон без шкіри й кісток
  • 1 кубик курячого бульйону
  • 50 г темного шоколаду 74%, поламаного на шматочки
  • ½ маленької червонокачанної капусти, дрібно нашаткованої
  • 2 авокадо, нарізаних кубиками
  • 2 лайми, 1 вичавлений сік, 1 нарізаний дольками
  • 12 упаковок тако, розігрітих до інструкції щодо упаковки
  • 300 мл сметани (за бажанням)

Спосіб приготування: 

Підсмажте арахіс у великій сковороді з кришкою або вогнетривкій каструлі на середньому вогні протягом 6-10 хвилин до золотистого кольору. Відкладіть половину, а решту перекиньте в кухонний комбайн.

Читайте також: 5 смачних веганських страв від Джеймі Олівера

Розігрійте половину олії в порожній сковороді на слабкому або середньому вогні та обсмажте цибулю, часник, половинки чилі та пластівці чилі Ancho протягом 10 хвилин або до м’якості. Додайте пасту Chipotle, орегано, спеції та цукор і обсмажте 1 хвилину, потім перемістіть все в кухонний комбайн разом із горіхами. Додайте нарізані помідори (відставте порожню форму) і збийте до відносно однорідного соусу.

Розігрійте на сильному вогні олію, що залишилася, і обсмажте курячі стегенця (за потреби порціями) по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, потім перекладіть на тарілку.

Поверніть соус моле в каструлю з невеликою кількістю води та доведіть до слабкого кипіння. Покришіть бульйонний кубик і додайте шоколад, поки він не розтане, потім помістіть курячі стегенця та додайте в соус будь-який сік (якщо ваша сковорода зараз замала, перекладіть усе у вогнетривку каструлю).

Накрийте кришкою та зменшіть вогонь, щоб соус злегка кипів. Варіть 40 хвилин, потім зніміть кришку і готуйте ще 30 хвилин до загустіння. Тим часом окремо змішайте червону капусту та авокадо з половиною соку лайма; відкласти. Відкладений арахіс дрібно порубати.

За допомогою двох виделок розділіть курку в соусі. Подавайте куряче м’ясо, покладене в теплу форму тако, зверху посипте червоною капустою та авокадо, сметаною (якщо використовується) і подрібненим арахісом, прикрасивши шматочками лайма (як на фото).

Читайте також: Десерти: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Порада: готуйте в мультиварці! Помістіть соус, курку, кубики бульйону та шоколад у мультиварку. Додайте 100 мл води й варіть на високому рівні 2 години або на низькому рівні 4-5 годин. Подрібніть курку, а потім подавайте.

Смачного!