У Києві загинула журналістка Віра Гирич: у її будинок потрапила ракета

29.04.2022

У Києві загинула журналістка з «Радіо Свобода» Віра Гирич. Учора у її будинок потрапила російська ракета. Її тіло знайшли зранку 29 квітня.

Про це повідомив журналіст та колега загиблої Олександр Демченко.

«Це маленька машинка Віри Гирич — моєї колеги з Радіо Свобода. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєво, розповідати як шукати інформацію на окупованих територіях. Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку. Я особисто не злий і не хочу плакати, бо це мало б повтюрюватись щодня. Я просто не знаю як розповісти, якої чудової людини більше немає», — написав журналіст.

Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року. До того вона працювала на провідних українських телеканалах.

Нагадаємо, увечері 28 дві російські ракети влучили у нижні поверхи 25-поверхового житлового будинку у Шевченківському районі Києва. Постраждали 10 людей, 4 людини госпіталізували. Їх стан — середньої тяжкості. Тоді ж окупанти вдарили по території Фастівської громади.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що будинок був новий і ще малонаселений, тому там було небагато мешканців. Однак зранку рятувальники знайшли тіло загиблої — нею виявилася журналістка Віра Гирич.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що рф завдала ракетних ударів, коли він обговорював шляхи припинення війни із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Києві.

Фото обкладинки: ДСНС України