Квасолевий суп — рецепт традиційної грецької страви

19.03.2024

Традиційна грецька страва, що ідеально підходить для холодних зимних днів: улюблений квасолевий суп від шеф-кухаря Георгія Цуліса!

Як готувати квасолевий суп: простий рецепт 

Спосіб приготування: 

  • 500 г середньої квасолі, замоченої на ніч
  • 200 г моркви, нарізаної тонкими вертикальними скибочками
  • 2 цибулини, дрібно нарізані
  • 2 палички селери, нарізані тонкими скибочками
  • 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
  • 300 г консервованих помідорів
  • 2 лаврових листи
  • ½ пучка петрушки, дрібно нарізаної
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1+½ л овочевого бульйону (або курячого)
  • Сіль
  • Перець
  • Оливкова олія

Для подачі:

  • Хліб, підсмажений
  • Бринза

Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Фото: giorgostsoulis.com

Спосіб приготування: 

Поставте глибоку каструлю на середній вогонь, додайте трохи оливкової олії, цибулю, моркву, перемішайте дерев’яною ложкою й обсмажуйте 2-3 хвилини.

Одразу ж додайте селеру, трохи оливкової олії, якщо каструля суха, і обсмажуйте ще 1 хвилину.

Додайте часник, знову обсмажте протягом 1 хвилини, а коли овочі карамелізуються, додайте томатну пасту, помішуючи, протягом 2 хвилин.

Потім додати квасолю, відцідити воду, додати консервовані помідори, лавровий лист, бульйон і перемішати. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте від години до півтори години.

Зняти каструлю з вогню і варити ще 20-30 хвилин.

Коли квасолевий суп буде готовий, зняти каструлю з вогню, додати петрушку, сіль, перець і перемішати.

Подавати квасолевий суп гарячим, з сиром фета та підсмаженим хлібом.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут

Читайте також: 

Легкий грибний суп з невеликою кількістю інгредієнтів

Сочевичний суп: як правильно готувати найкориснішу страву

Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram