Для любителів шоколаду ми підготували найкращий рецепт шоколадного печива “Кураб’єдес”.
Кураб’єдес — традиційні грецькі солодощі з мигдалем та присипані цукровою пудрою, обов’язкова страва грецького Різдва.
Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів
Як приготувати різдвяне печиво “Кураб’єдес” – традиційний рецепт
Інгредієнти для шоколадного печива:
- 120 г мигдалю
- 300 г свіжого вершкового масла
- 110 г гранульованого цукру
- 2 ст.л ванільного екстракту
- 20 г коньяку
- 420 г борошна п.о.к.
- ½ ст.л порошку для випічки
- 80 г какао
Читайте також: Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти
Для подачі:
- Цукрова пудра
Спосіб приготування грецького печива “Кураб’єдес”:
Розігрійте духовку до 170°C. Поставте сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильний вогонь. Коли він підгорить, порціями додайте мякоть мигдалю і смажте, постійно помішуючи, поки воно не придбає приємний темний колір. Потім перекладіть мигдаль на деко, застелене промасленим папером, і відставте остигати.
Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти
У чашу міксера додайте масло, цукор і збивайте вінчиком приблизно 10 хвилин на високій швидкості, поки суміш не стане пишною. Додайте ванільний екстракт і коньяк. Зменшіть швидкість і збивайте 1-2 хвилини. У миску додайте борошно, розпушувач, какао, мигдаль і перемішайте ложкою.
У чашу міксера поступово додайте вищевказану суміш і продовжуйте збивати на низькій швидкості. Якщо міксер «напружується», продовжуємо вручну за допомогою пластикової лопатки, поки тісто не стане однорідним.
Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен
Сформуйте з суміші круглі котлети масою 30-35 г і трохи притискаємо їх пальцем зверху, щоб вони стали більш плоскими. Ми перекладаємо печиво на деко, яке ми застелили пергаментним папером, і випікаємо приблизно 17 хвилин, залежно від розміру, який ми зробили.
Вийміть печиво з духовки й дайте йому добре охолонути.
У миску додайте достатню кількість цукрової пудри, додайте шоколадне печиво та перемішайте, поки воно повністю не покриється пудрою.
Читайте також: Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту
Подача: викладіть шоколадні кураб’єдеси на сервірувальну тарілку, утворивши піраміду, посипаючи кожен ряд додатковою кількістю цукрової пудри, і подавайте.