Шоколадне печиво “Кураб’єдес” – різдвяний рецепт грецької кухні

18 Грудня 2023
Фото:

Для любителів шоколаду ми підготували найкращий рецепт шоколадного печива “Кураб’єдес”.

Кураб’єдес — традиційні грецькі солодощі з мигдалем та присипані цукровою пудрою, обов’язкова страва грецького Різдва.

Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Як приготувати різдвяне печиво “Кураб’єдес” – традиційний рецепт 

Інгредієнти для шоколадного печива: 

  • 120 г мигдалю
  • 300 г свіжого вершкового масла
  • 110 г гранульованого цукру
  • 2 ст.л ванільного екстракту
  • 20 г коньяку
  • 420 г борошна п.о.к.
  • ½ ст.л порошку для випічки
  • 80 г какао

Читайте також: Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти

Для подачі:

  • Цукрова пудра
Фото: instagram.com/giorgos_tsoulis

Спосіб приготування грецького печива “Кураб’єдес”: 

Розігрійте духовку до 170°C. Поставте сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильний вогонь. Коли він підгорить, порціями додайте мякоть мигдалю і смажте, постійно помішуючи, поки воно не придбає приємний темний колір. Потім перекладіть мигдаль на деко, застелене промасленим папером, і відставте остигати.

Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти

У чашу міксера додайте масло, цукор і збивайте вінчиком приблизно 10 хвилин на високій швидкості, поки суміш не стане пишною. Додайте ванільний екстракт і коньяк. Зменшіть швидкість і збивайте 1-2 хвилини. У миску додайте борошно, розпушувач, какао, мигдаль і перемішайте ложкою.

У чашу міксера поступово додайте вищевказану суміш і продовжуйте збивати на низькій швидкості. Якщо міксер «напружується», продовжуємо вручну за допомогою пластикової лопатки, поки тісто не стане однорідним.

Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен

Сформуйте з суміші круглі котлети масою 30-35 г і трохи притискаємо їх пальцем зверху, щоб вони стали більш плоскими. Ми перекладаємо печиво на деко, яке ми застелили пергаментним папером, і випікаємо приблизно 17 хвилин, залежно від розміру, який ми зробили.

Вийміть печиво з духовки й дайте йому добре охолонути.

У миску додайте достатню кількість цукрової пудри, додайте шоколадне печиво та перемішайте, поки воно повністю не покриється пудрою.

Читайте також: Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту

Подача: викладіть шоколадні кураб’єдеси на сервірувальну тарілку, утворивши піраміду, посипаючи кожен ряд додатковою кількістю цукрової пудри, і подавайте.