Відкрийте для себе справжній американський яблучний пиріг, наповнений осінніми смаками. Він має солодку яблучну начинку та лускучу масляну скоринку з мерехтливою гратчастою скоринкою для пирога. Цей класичний рецепт яблучного пирога просто вражає!
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Американський яблучний пиріг: найпростіший рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 380 г пшеничного борошна,
- 50 г коричневого цукру (можна білого),
- 180 г вершкового масла (82%) – холодне або з морозилки (щоб добре натиралося),
- дрібка солі,
- 80 г холодної води.
Читайте також: Для любителів італійської кухні: 5 рецептів смачної пасти
Для начинки:
- 6-7 середніх яблук 800-900 г,
- цукор — 50 г,
- 1 ст. л кориці,
- 1 ст. л крохмалю + 30-40 мл води,
- 30 г масла,
- 1 жовток.
Читайте також: Що приготувати з груш: найсмачніші осінні рецепти
Спосіб приготування:
Тісто:
Беремо просіяне борошно, додаємо цукор, крихту солі, натираємо масло та перетираємо. Вливаємо холодну воду та швидко замішуємо тісто. Потім тісто замотуємо в харчову плівку та ставимо у холодильник на 1 годину.
Розділіть його на дві частини: більшу та меншу. Більшу частину тонко розкатайте та акуратно викладіть в форму з бортиками. Зайве можна зрізати. Проколіть дно виделкою та перекладіть яблучну начинку та розрівняйте.
Читайте також: Що приготувати зі слив: 5 смачних та простих рецептів
Начинка:
Змішайте крохмаль з водою, розтопіть на сковорідці масло, закиньте до неї нарізані кубиками почищені яблука. Додайте цукор і корицю. Перемішуючи готуйте, доки яблука не пустять сік. Далі вливаємо до яблук крохмаль, переміщуючи готуємо 5 хвилин. Нехай яблука там охолонуть.
Другу – меншу частину тіста тонко розкатайте, наріжте смужками й викладіть по дві смужки на пиріг переплітаючи їх вертикально та горизонтально. Як корзинку.
Змішайте жовток та змастіть ним тісто.
Випікаємо при 200 40-45 хвилин і готово.
Читайте також: Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак
Насолоджуйтесь, коли пиріг охолоне.За бажанням додайте своє улюблене морозиво)