Рецепти груш — будь то на сніданок, обід, закуски, вечерю чи десерт — варіюються від солодкого до солоного. М’який солодкуватий смак груш чудово поєднується з усім: від прошуто та картоплі до камамберу, журавлини та кориці.
Як і більшість фруктів, груші дуже поживні. Середня груша, що дорівнює одній порції фруктів, містить лише 100 калорій, але багата антиоксидантами та флавоноїдами. Груші також є чудовим джерелом клітковини та забезпечують щоденні рекомендовані норми 8 відсотків вітаміну С і 4 відсотки калію.
Читайте також: Що приготувати зі слив: 5 смачних та простих рецептів
5 кращих та простих рецептів з груш
Пропонуємо переглянути нашу добірку рецептів з грушами, які ідеально підходять для осені.
Мафіни з грушею та горіхами
Супер смачні фруктово-горіхові мафіни, які ідеально підійдуть кожному. Ці кекси — це смачна закуска для будь-якого віку та чудовий спосіб отримати додаткові фрукти від вибагливих молодих любителів!
Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів
Інгредієнти:
- 1 1/2 склянки цільнозернового борошна, що самостійно розростається
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 1 1/2 ст.л суміші спецій
- 1/4 склянки насіння льону (за бажанням)
- Жменя насіння соняшнику (за бажанням)
- Жменя мигдалю (за бажанням)
- 3 яйця злегка збити
- 4 ст.л оливкової олії
- 2 склянки нарізаної груші
- 3/4 склянки суміші подрібнених горіхів
- 1/4 склянки насіння соняшнику за бажанням
- 1 ч. ложка меленої кориці
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 С.
Просійте борошно, цукор і спеції в миску. Додайте горіхи, насіння та груші, яйця та олію. Змішати все разом.
Розкладіть ложкою кекси в 12 великих форм для кексів або 24 маленьких форм для кексів
Випікайте при 180C приблизно 15 хвилин або до рум’яної скоринки.
Відпочиньте 5 хвилин, потім перемістіть на решітку для охолодження та посипте корицею.
Перевернутий грушевий пиріг
Інгредієнти:
- 50 г вершкового масла
- 1/3 склянки коричневого цукру
- 3 тверді груші середньої шкірки нарізати
- 150 г вершкового масла
- 1 склянка коричневого цукру злегка упакованого
- 3 яйця
- 1 1/3 склянки саморозростаючого борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
- 2 чайні ложки меленого імбиру за бажанням
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180C або 160C з примусовою вентиляцією. Дно форми діаметром 22 см вистеліть папером для випічки.
Розтопіть разом 50 г вершкового масла та 1/3 склянки коричневого цукру та вилийте їх на папір для випічки. Накрийте кружечками груші, нарізані кружечками.
Збити разом масло і цукор до блідого крему.
Читайте також: Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак
Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Перемішайте борошно, розпушувач і імбир.
Ложкою викласти тісто для пирога на груші. Випікайте 40 хвилин, поки вставлена шпажка не вийде чистою.
Дайте відпочити 5 хвилин, а потім переверніть на тарілку.
Подавайте із заварним кремом, збитими вершками або карамельним соусом.
Салат з руколою, грушею та пармезаном
Інгредієнти:
- 1 пакетик листя руколи
- 1 грушу тонко нарізати
- 2 склянки нарізаного пармезану
Для заправки:
- 1/2 ст.л солодкого соусу чилі
- 1 ст.л солодкого соєвого соусу
- 1 чайна ложка кунжутної олії
- 2 лимони, свіжовичавлені
- 1 чайна ложка цедри лимона
Спосіб приготування:
Змішайте віночком солодкий соус чилі, kecap manis, кунжутну олію, лимонний сік і цедру.
Читайте також: 5 ідей для італійської пасти з сезонними овочами: рецепти від Марко Черветті
Змішайте руколу, грушу та пармезан у мисці та полийте зверху заправкою.
Груша з сиром брі, мигдалем та медом
Інгредієнти:
- 150 г сиру брі з блакитною пліснявою
- 3 великі тверді груші
- жменя мигдалю
- мед квітковий
Спосіб приготування:
Груші помити, розрізати навпіл і прибрати серединку і жорсткі частинки в районі хвостика. Викласти в форму для запікання.
Сир порізати кубиком, мигдаль на 2-3 частини й розкласти по грушах.
Духовку розігріти до 180 градусів і поставити запікатися нашу смакоту на 30 хв. Готові груші остудити, полити медом і можна подавати на стіл.
Читайте також: Смак літа на тарілці: топ рецептів із серпневих фруктів та овочів, які варто приготувати
Пряний грушевий джем на зиму
Інгредієнти:
- 8 чашок нарізаних або крупно подрібнених очищених груш (приблизно 5-1/2 фунтів)
- 4 склянки цукру
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленої гвоздики
Спосіб приготування:
У голландській духовці з’єднайте всі інгредієнти. Довести до кипіння; зменшіть вогонь і варіть без кришки до загустіння 1-1/2-2 години, періодично помішуючи. Перемішуйте частіше, коли суміш загусне.
Читайте також: День малинового джему: солодка історія та гастрономічні шедеври
Зняти з плити; зніміть піну. Обережно розлийте в гарячі півлітрові банки, залишивши 1/4 дюйма. головний простір. Видаліть бульбашки повітря; протріть ободи та відрегулюйте кришки. Обовязково простерилізуйте банки.