Що приготувати з груш: найсмачніші осінні рецепти

12 Жовтня 2023

Рецепти груш — будь то на сніданок, обід, закуски, вечерю чи десерт — варіюються від солодкого до солоного. М’який солодкуватий смак груш чудово поєднується з усім: від прошуто та картоплі до камамберу, журавлини та кориці.

Як і більшість фруктів, груші дуже поживні. Середня груша, що дорівнює одній порції фруктів, містить лише 100 калорій, але багата антиоксидантами та флавоноїдами. Груші також є чудовим джерелом клітковини та забезпечують щоденні рекомендовані норми 8 відсотків вітаміну С і 4 відсотки калію.

Читайте також: Що приготувати зі слив: 5 смачних та простих рецептів

5 кращих та простих рецептів з груш

Пропонуємо переглянути нашу добірку рецептів з грушами, які ідеально підходять для осені.

Мафіни з грушею та горіхами

Супер смачні фруктово-горіхові мафіни, які ідеально підійдуть кожному. Ці кекси — це смачна закуска для будь-якого віку та чудовий спосіб отримати додаткові фрукти від вибагливих молодих любителів!

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: 5 простих рецептів

Інгредієнти:

  • 1 1/2 склянки цільнозернового борошна, що самостійно розростається
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 1 1/2 ст.л суміші спецій
  • 1/4 склянки насіння льону (за бажанням)
  • Жменя насіння соняшнику (за бажанням)
  • Жменя мигдалю (за бажанням)
  • 3 яйця злегка збити
  • 4 ст.л оливкової олії
  • 2 склянки нарізаної груші
  • 3/4 склянки суміші подрібнених горіхів
  • 1/4 склянки насіння соняшнику за бажанням
  • 1 ч. ложка меленої кориці

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 180 С.

Просійте борошно, цукор і спеції в миску. Додайте горіхи, насіння та груші, яйця та олію. Змішати все разом.

Розкладіть ложкою кекси в 12 великих форм для кексів або 24 маленьких форм для кексів

Випікайте при 180C приблизно 15 хвилин або до рум’яної скоринки.

Відпочиньте 5 хвилин, потім перемістіть на решітку для охолодження та посипте корицею.

Перевернутий грушевий пиріг

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла
  • 1/3 склянки коричневого цукру
  • 3 тверді груші середньої шкірки нарізати
  • 150 г вершкового масла
  • 1 склянка коричневого цукру злегка упакованого
  • 3 яйця
  • 1 1/3 склянки саморозростаючого борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 2 чайні ложки меленого імбиру за бажанням

Спосіб приготування: 

Розігрійте духовку до 180C або 160C з примусовою вентиляцією. Дно форми діаметром 22 см вистеліть папером для випічки.

Розтопіть разом 50 г вершкового масла та 1/3 склянки коричневого цукру та вилийте їх на папір для випічки. Накрийте кружечками груші, нарізані кружечками.

Збити разом масло і цукор до блідого крему.

Читайте також: Що приготувати з кабачків? Смачні та прості рецепти страв на будь-який смак

Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання. Перемішайте борошно, розпушувач і імбир.

Ложкою викласти тісто для пирога на груші. Випікайте 40 хвилин, поки вставлена ​​шпажка не вийде чистою.

Дайте відпочити 5 хвилин, а потім переверніть на тарілку.

Подавайте із заварним кремом, збитими вершками або карамельним соусом.

Салат з руколою, грушею та пармезаном

Інгредієнти:

  • 1 пакетик листя руколи
  • 1 грушу тонко нарізати
  • 2 склянки нарізаного пармезану

Для заправки:

  • 1/2 ст.л солодкого соусу чилі
  • 1 ст.л солодкого соєвого соусу
  • 1 чайна ложка кунжутної олії
  • 2 лимони, свіжовичавлені
  • 1 чайна ложка цедри лимона

Спосіб приготування: 

Змішайте віночком солодкий соус чилі, kecap manis, кунжутну олію, лимонний сік і цедру.

Читайте також: 5 ідей для італійської пасти з сезонними овочами: рецепти від Марко Черветті

Змішайте руколу, грушу та пармезан у мисці та полийте зверху заправкою.

Груша з сиром брі, мигдалем та медом

Інгредієнти:

  • 150 г сиру брі з блакитною пліснявою
  • 3 великі тверді груші
  • жменя мигдалю
  • мед квітковий

Спосіб приготування:

Груші помити, розрізати навпіл і прибрати серединку і жорсткі частинки в районі хвостика. Викласти в форму для запікання.

Сир порізати кубиком, мигдаль на 2-3 частини й розкласти по грушах.

Духовку розігріти до 180 градусів і поставити запікатися нашу смакоту на 30 хв. Готові груші остудити, полити медом і можна подавати на стіл.

Читайте також: Смак літа на тарілці: топ рецептів із серпневих фруктів та овочів, які варто приготувати

Пряний грушевий джем на зиму

Інгредієнти:

  • 8 чашок нарізаних або крупно подрібнених очищених груш (приблизно 5-1/2 фунтів)
  • 4 склянки цукру
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки меленої гвоздики

Спосіб приготування:

У голландській духовці з’єднайте всі інгредієнти. Довести до кипіння; зменшіть вогонь і варіть без кришки до загустіння 1-1/2-2 години, періодично помішуючи. Перемішуйте частіше, коли суміш загусне.

Читайте також: День малинового джему: солодка історія та гастрономічні шедеври

Зняти з плити; зніміть піну. Обережно розлийте в гарячі півлітрові банки, залишивши 1/4 дюйма. головний простір. Видаліть бульбашки повітря; протріть ободи та відрегулюйте кришки. Обовязково простерилізуйте банки.