Цей смачний рецепт тако з куркою неодмінно стане улюбленим у вашій сім’ї, оскільки темний шоколад додає глибину смаку.
Тако — страва мексиканської кухні. Являє собою сендвіч із тортильї, згорнутої у невеличкий конвертик. Тако наповнюється різноманітними начинками: смаженим фаршем, морепродуктами, шматочками гострих ковбасок чорісос, цибулею, зеленим салатом, квасолею і навіть листками кактуса.
Аби пізнати страву мексиканської кухні пропонуємо смачний рецепт тако з курячими стегнами.
Читайте також: Піца у формі серця: простий рецепт сніданку
Як приготувати тако з куркою: рецепт
Інгредієнти:
- 100 г несолоного арахісу
- 2 с. ложки рослинної або соняшникової олії
- 2 цибулини, нарізані
- 2 зубчики часнику, товсто нарізані
- 2 свіжих червоних чилі, розрізаних уздовж навпіл
- 2 ч.л пластівців чилі Ancho
- 4 чайні ложки пасти Chipotle
- 1 чайна ложка сушеного орегано
- 2 чайні ложки меленого кмину
- ½ чайної ложки меленої кориці
- 2 чайні ложки коричневого цукру
- 400 г нарізаних помідорів
- 1 кг філе курячих стегон без шкіри й кісток
- 1 кубик курячого бульйону
- 50 г темного шоколаду 74%, поламаного на шматочки
- ½ маленької червонокачанної капусти, дрібно нашаткованої
- 2 авокадо, нарізаних кубиками
- 2 лайми, 1 вичавлений сік, 1 нарізаний дольками
- 12 упаковок тако, розігрітих до інструкції щодо упаковки
- 300 мл сметани (за бажанням)
Спосіб приготування:
Підсмажте арахіс у великій сковороді з кришкою або вогнетривкій каструлі на середньому вогні протягом 6-10 хвилин до золотистого кольору. Відкладіть половину, а решту перекиньте в кухонний комбайн.
Читайте також: 5 смачних веганських страв від Джеймі Олівера
Розігрійте половину олії в порожній сковороді на слабкому або середньому вогні та обсмажте цибулю, часник, половинки чилі та пластівці чилі Ancho протягом 10 хвилин або до м’якості. Додайте пасту Chipotle, орегано, спеції та цукор і обсмажте 1 хвилину, потім перемістіть все в кухонний комбайн разом із горіхами. Додайте нарізані помідори (відставте порожню форму) і збийте до відносно однорідного соусу.
Розігрійте на сильному вогні олію, що залишилася, і обсмажте курячі стегенця (за потреби порціями) по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, потім перекладіть на тарілку.
Поверніть соус моле в каструлю з невеликою кількістю води та доведіть до слабкого кипіння. Покришіть бульйонний кубик і додайте шоколад, поки він не розтане, потім помістіть курячі стегенця та додайте в соус будь-який сік (якщо ваша сковорода зараз замала, перекладіть усе у вогнетривку каструлю).
Накрийте кришкою та зменшіть вогонь, щоб соус злегка кипів. Варіть 40 хвилин, потім зніміть кришку і готуйте ще 30 хвилин до загустіння. Тим часом окремо змішайте червону капусту та авокадо з половиною соку лайма; відкласти. Відкладений арахіс дрібно порубати.
За допомогою двох виделок розділіть курку в соусі. Подавайте куряче м’ясо, покладене в теплу форму тако, зверху посипте червоною капустою та авокадо, сметаною (якщо використовується) і подрібненим арахісом, прикрасивши шматочками лайма (як на фото).
Читайте також: Десерти: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів
Порада: готуйте в мультиварці! Помістіть соус, курку, кубики бульйону та шоколад у мультиварку. Додайте 100 мл води й варіть на високому рівні 2 години або на низькому рівні 4-5 годин. Подрібніть курку, а потім подавайте.
Смачного!