Як приготувати святкове печиво «Розтанув сніговик»: простий рецепт

19 декабря, 2023

Це розтоплене печиво «Розтанув сніговик» — ідеальні ласощі для сніжного зимового дня, коли так хочеться, щоб настала весна!

Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Рецепт різдвяного печива «Розтанув сніговик»:

Інгредієнти:

  • 375 г звичайного борошна
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 175 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 3/4 склянки (165 г) цукрової пудри
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 яйце
  • 160 г суміші цукрової пудри
  • 1 1/2 столової ложки молока
  • Зміїні мармеладки, для прикраси
  • 24 білих маршмелоу
  • Чорна шоколадна глазур для письма, для прикраси
  • 2 пачки M&M’s Mini по 120 г

Спосіб приготування: 

Просійте борошно, додайте розпушувач. Перемішайте суміш. додайте яйце і ваніль. Збийте цукор з маслом в мисці. За допомогою електричного міксера.

Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню. Вимішуйте протягом 1 хвилини або до однорідності. Розділіть тісто на 2 частини та сформуйте з кожної частини диск. Загорніть у поліетиленову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин для застигання.

Розігрійте духовку до 180С. Вистеліть 2 дека папером для випікання. Розкачайте 1 диск тіста між 2 аркушами паперу для випічки до 5 мм товщини.

Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти

Використовуйте круглу форму для тіста діаметром 7 см, щоб вирізати з тіста 12 дисків, за потреби розгортаючи обрізки. Покладіть диски на відстані 3 см один від одного на вистелені лотки. Випікайте 12-15 хвилин або до легкого золотистого кольору. Відставте остигати. Повторіть з тістом, що залишилося, щоб зробити 24 печива.

Просійте цукрову пудру в миску. Додайте стільки молока, щоб отримати густу консистенцію, яку можна намазати. Ложкою нанесіть глазур на охолоджене печиво та розподіліть по краях, щоб сформувати розплавлене тіло.

Читайте також: Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту

Кухонними ножицями виріжте 24 маленькі трикутники з помаранчевої зміїної палички, щоб сформувати носи. Акуратно умочіть основи носів в глазур. Прикріпіть до боків зефіру. Використовуйте глазур для письма, щоб намалювати очі та роти на зефірі. Притисніть головки зефіру до крижаного печива. Використовуйте кухонні ножиці, щоб вирізати голови зміїних льодяників. Скоротіть довжину змій, щоб вийшло дві довгі тонкі частини. Оберніть головки зефіру, щоб сформувати шарфи.

Читайте також: Шоколадне печиво «Кураб’єдес» — різдвяний рецепт грецької кухні

Покладіть червоні та зелені M&M’s Mini в центр печива, щоб сформувати гудзики. Використовуйте глазур для надписів, щоб намалювати ручки на кожному бісквіті. Зберігайте в герметичному контейнері до тижня.