Сьогодні пропонуємо приготувати новорічний пиріг з усіх новорічних свят — мандариновий! Навіть процес приготування цього десерту створить новорічний настрій в домі, адже який Новий рік без мандаринів!? Пиріг готується легко, виходить смачним і ароматним!
Читайте також: Різдвяний штолен: смачні рецепти традиційної святкової випічки
Рецепт мандаринового пирога
Інгредієнти:
- 3 мандарини, очищених і без кісточок
- 2 яйця, великі
- 130 мл соняшникової олії
- 230 г гранульованого цукру
- 230 г борошна
- 2 ст.л порошок для випічки
Читайте також: Закуски на Різдво: креативні ідеї подачі і рецепти
Для начинки:
Останні новини
- У Києві з’явився мурал «Мудрий панує над зірками» на честь ГУР
- Іменинниця дня: цікаві факти про Ярославу Магучіх
- Френсіс Фармер: «погана дівчинка» Голлівуду, полонянка психлікарні та муза Курта Кобейна
- Три застосунки, які розвивають інклюзію та роблять життя кращим
- Оголошено склад відбіркової комісії першого в Україні Дня дебютного кіно Новости на главной
- 150 г цукрової пудри
- 30 мл мандаринового соку
Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен
Спосіб приготування:
Для пирога: викладіть мандарини в мульті, добре збийте їх до отримання пюре і відставте.
Потім висипте цукор і яйця у чашу міксера і збийте вінчиком на високій швидкості до пишності.
Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів
Додайте у пательню соняшникову олію разом із мандариновим пюре і перемішуйте 1 хвилину.
Потім, одночасно збиваючи, частинами всипати розпушувач і борошно.
Читайте також: Різдвяний пунш Грінча: рецепт смачного коктейлю
Щойно суміш буде готова, вилийте її у прямокутну форму 30 на 12 см, яку треба змастити маслом і посипати борошном, та випікайте у розігрітій до 180 °C духовці на 45-50 хвилин.
Читайте також: Що приготувати на Різдво: рецепт профітролів «Олені»
Дістаньте пиріг із духовки, дайте йому трохи охолонути, вийміть з форми і дайте йому повністю охолонути.
Для покриття: вилийте інгредієнти в миску і перемішайте ручним вінчиком до однорідності.
Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти
Для композиції: після того як пиріг охолоне, покрийте його вищевказаним покриттям, наріжте шматочками та подавайте.