Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту

Свіжий ароматний пиріг, який вам обов'язково сподобається. Його також можна приготувати на святковий стіл до Різдва чи Нового року.

15.12.2023

Сьогодні пропонуємо приготувати новорічний пиріг з усіх новорічних свят — мандариновий! Навіть процес приготування цього десерту створить новорічний настрій в домі, адже який Новий рік без мандаринів!? Пиріг готується легко, виходить смачним і ароматним!

Читайте також: Різдвяний штолен: смачні рецепти традиційної святкової випічки

Рецепт мандаринового пирога

Інгредієнти: 

  • 3 мандарини, очищених і без кісточок
  • 2 яйця, великі
  • 130 мл соняшникової олії
  • 230 г гранульованого цукру
  • 230 г борошна
  • 2 ст.л порошок для випічки

Читайте також: Закуски на Різдво: креативні ідеї подачі і рецепти

Для начинки:

  • 150 г цукрової пудри
  • 30 мл мандаринового соку

Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен

Спосіб приготування: 

Для пирога: викладіть мандарини в мульті, добре збийте їх до отримання пюре і відставте.

Потім висипте цукор і яйця у чашу міксера і збийте вінчиком на високій швидкості до пишності.

Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Додайте у пательню соняшникову олію разом із мандариновим пюре і перемішуйте 1 хвилину.

Потім, одночасно збиваючи, частинами всипати розпушувач і борошно.

Читайте також: Різдвяний пунш Грінча: рецепт смачного коктейлю

Щойно суміш буде готова, вилийте її у прямокутну форму 30 на 12 см, яку треба змастити маслом і посипати борошном, та випікайте у розігрітій до 180 °C духовці на 45-50 хвилин.

Читайте також: Що приготувати на Різдво: рецепт профітролів «Олені»

Дістаньте пиріг із духовки, дайте йому трохи охолонути, вийміть з форми і дайте йому повністю охолонути.

Для покриття: вилийте інгредієнти в миску і перемішайте ручним вінчиком до однорідності.

Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти

Для композиції: після того як пиріг охолоне, покрийте його вищевказаним покриттям, наріжте шматочками та подавайте.