У Чернівцях стартував Female Freedom Film Festival

27.11.2022

У Чернівцях у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука стартував міжнародний кінофестиваль Female Freedom Film Festival. Про це в Телеграмі повідомила Чернівецька міська рада. Зазначається, що фестиваль триватиме 27 листопада, вхід безкоштовний.

«У центрі Миколайчука стартує міжнародний кінофестиваль. Показуватимуть стрічки про війну та становище жінок на війні, про політичні конфлікти, агресію, втрату дому й вимушене переміщення», — йдеться у повідомленні.

На сторінці фестивалю у Фейсбуці повідомляється, що Female Freedom Film Festival – це проєкт німецької громадської організації «Europäische Medien Initiative e.V.», до роботи над яким долучилися кіновиробнича компанія «Sakdoc Film» (Тбілісі) та Центр Gedankendach (Чернівці). Цього року фестиваль відбудеться вперше, а його кінопокази одночасно триватимуть у трьох країнах: Німеччині, Україні та Грузії.

Відвідувачі фестивалю матимуть змогу переглянути фільми режисерок з України, Грузії, Вірменії та Молдови. Зокрема, відбудеться ексклюзивний показ документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» Аліни Горлової та нового короткометражного фільму Наталки Ворожбит «Ти в порядку?».

Нагадаємо, Female Freedom Film Festival має на меті підсилити голоси кінорежисерок, які створюють фільми про війну та становище жінок на війні, про політичні конфлікти, агресію, втрату дому й вимушене переміщення.