Шоколадне печиво “Кураб’єдес” – різдвяний рецепт грецької кухні

18 Грудня 2023
Фото:

Для любителів шоколаду ми підготували найкращий рецепт шоколадного печива “Кураб’єдес”.

Кураб’єдес — традиційні грецькі солодощі з мигдалем та присипані цукровою пудрою, обов’язкова страва грецького Різдва.

Читайте також: Десерти на Різдво: чим пригощати гостей — топ-5 рецептів

Як приготувати різдвяне печиво “Кураб’єдес” – традиційний рецепт 

Інгредієнти для шоколадного печива: 

  • 120 г мигдалю
  • 300 г свіжого вершкового масла
  • 110 г гранульованого цукру
  • 2 ст.л ванільного екстракту
  • 20 г коньяку
  • 420 г борошна п.о.к.
  • ½ ст.л порошку для випічки
  • 80 г какао

Читайте також: Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти

Рішуча. Справжня. Небайдужа.

17 грудня 2025 року у Києві SHE Congress від WoMo об’єднає понад 2000 учасниць та більш ніж 25 спікерок для обміну сценаріями жіночої реалізації. Лідерки бізнесу, ІТ, культури та інших напрямів поділяться досвідом подолання викликів війни, ефективної організації робочих процесів та стратегіями управління.

Забронюйте Вашу участь вже сьогодні!

Для подачі:

  • Цукрова пудра
Фото: instagram.com/giorgos_tsoulis

Спосіб приготування грецького печива “Кураб’єдес”: 

Розігрійте духовку до 170°C. Поставте сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильний вогонь. Коли він підгорить, порціями додайте мякоть мигдалю і смажте, постійно помішуючи, поки воно не придбає приємний темний колір. Потім перекладіть мигдаль на деко, застелене промасленим папером, і відставте остигати.

Читайте також: Святковий стіл від шефа Євгена Клопотенка: топ-4 рецепти

У чашу міксера додайте масло, цукор і збивайте вінчиком приблизно 10 хвилин на високій швидкості, поки суміш не стане пишною. Додайте ванільний екстракт і коньяк. Зменшіть швидкість і збивайте 1-2 хвилини. У миску додайте борошно, розпушувач, какао, мигдаль і перемішайте ложкою.

У чашу міксера поступово додайте вищевказану суміш і продовжуйте збивати на низькій швидкості. Якщо міксер «напружується», продовжуємо вручну за допомогою пластикової лопатки, поки тісто не стане однорідним.

Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен

Сформуйте з суміші круглі котлети масою 30-35 г і трохи притискаємо їх пальцем зверху, щоб вони стали більш плоскими. Ми перекладаємо печиво на деко, яке ми застелили пергаментним папером, і випікаємо приблизно 17 хвилин, залежно від розміру, який ми зробили.

Вийміть печиво з духовки й дайте йому добре охолонути.

У миску додайте достатню кількість цукрової пудри, додайте шоколадне печиво та перемішайте, поки воно повністю не покриється пудрою.

Читайте також: Мандариновий пиріг — найсмачніший рецепт зимового десерту

Подача: викладіть шоколадні кураб’єдеси на сервірувальну тарілку, утворивши піраміду, посипаючи кожен ряд додатковою кількістю цукрової пудри, і подавайте.