Традиційна грецька страва, що ідеально підходить для холодних зимних днів: улюблений квасолевий суп від шеф-кухаря Георгія Цуліса!
Як готувати квасолевий суп: простий рецепт
Спосіб приготування:
- 500 г середньої квасолі, замоченої на ніч
- 200 г моркви, нарізаної тонкими вертикальними скибочками
- 2 цибулини, дрібно нарізані
- 2 палички селери, нарізані тонкими скибочками
- 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
- 300 г консервованих помідорів
- 2 лаврових листи
- ½ пучка петрушки, дрібно нарізаної
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1+½ л овочевого бульйону (або курячого)
- Сіль
- Перець
- Оливкова олія
Для подачі:
- Хліб, підсмажений
- Бринза
Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Спосіб приготування:
Поставте глибоку каструлю на середній вогонь, додайте трохи оливкової олії, цибулю, моркву, перемішайте дерев’яною ложкою й обсмажуйте 2-3 хвилини.
Одразу ж додайте селеру, трохи оливкової олії, якщо каструля суха, і обсмажуйте ще 1 хвилину.
Додайте часник, знову обсмажте протягом 1 хвилини, а коли овочі карамелізуються, додайте томатну пасту, помішуючи, протягом 2 хвилин.
Потім додати квасолю, відцідити воду, додати консервовані помідори, лавровий лист, бульйон і перемішати. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте від години до півтори години.
Зняти каструлю з вогню і варити ще 20-30 хвилин.
Коли квасолевий суп буде готовий, зняти каструлю з вогню, додати петрушку, сіль, перець і перемішати.
Подавати квасолевий суп гарячим, з сиром фета та підсмаженим хлібом.
СМАЧНОГО! Більше рецептів тут.
Читайте також:
Легкий грибний суп з невеликою кількістю інгредієнтів
Сочевичний суп: як правильно готувати найкориснішу страву
Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт
Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram