Квасолевий суп — рецепт традиційної грецької страви

19 марта, 2024

Традиційна грецька страва, що ідеально підходить для холодних зимних днів: улюблений квасолевий суп від шеф-кухаря Георгія Цуліса!

Як готувати квасолевий суп: простий рецепт 

Спосіб приготування: 

  • 500 г середньої квасолі, замоченої на ніч
  • 200 г моркви, нарізаної тонкими вертикальними скибочками
  • 2 цибулини, дрібно нарізані
  • 2 палички селери, нарізані тонкими скибочками
  • 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
  • 300 г консервованих помідорів
  • 2 лаврових листи
  • ½ пучка петрушки, дрібно нарізаної
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • 1+½ л овочевого бульйону (або курячого)
  • Сіль
  • Перець
  • Оливкова олія

Для подачі:

  • Хліб, підсмажений
  • Бринза

Читайте також: Гамбургерний суп в мультиварці — рецепт швидкого приготування

Фото: giorgostsoulis.com

Спосіб приготування: 

Нові стратегії лідерства: досвід BRAVE1, PR-service, Raiffeisen Bank, ПУМБ та 40 інших провідних топменеджерів та державних діячів.

11 квітня на Business Wisdom Summit зануртесь у світ бізнесу, дізнайтесь, як лідери трансформують індустрії та створюють нові можливості для розвитку та співпраці. Відвідайте захід, щоб отримати реальні поради та інсайти від тих, хто вже досяг успіху.

Забронювати участь

Поставте глибоку каструлю на середній вогонь, додайте трохи оливкової олії, цибулю, моркву, перемішайте дерев’яною ложкою й обсмажуйте 2-3 хвилини.

Одразу ж додайте селеру, трохи оливкової олії, якщо каструля суха, і обсмажуйте ще 1 хвилину.

Додайте часник, знову обсмажте протягом 1 хвилини, а коли овочі карамелізуються, додайте томатну пасту, помішуючи, протягом 2 хвилин.

Потім додати квасолю, відцідити воду, додати консервовані помідори, лавровий лист, бульйон і перемішати. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте від години до півтори години.

Зняти каструлю з вогню і варити ще 20-30 хвилин.

Коли квасолевий суп буде готовий, зняти каструлю з вогню, додати петрушку, сіль, перець і перемішати.

Подавати квасолевий суп гарячим, з сиром фета та підсмаженим хлібом.

СМАЧНОГО! Більше рецептів тут

Читайте також: 

Легкий грибний суп з невеликою кількістю інгредієнтів

Сочевичний суп: як правильно готувати найкориснішу страву

Як приготувати курячий крем-суп із картоплею та беконом: рецепт

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram