Рух FEMEN провів акцію на підтримку України у Парижі (відео)

50 активісток руху FEMEN зібралися у парку Парижа на підтримку України

07.03.2022

У неділю, 6 березня, 50 активісток руху FEMEN, пофарбованих у синьо-жовті кольори, зібралися у парку Парижа на підтримку вільного та незалежного українського народу, який вже 11 днів бореться з окупантами.

Про це йдеться на сторінці руху в Instagram.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от FEMEN (@femen_official)

Рух із початку війни в Україні виступав проти «диктаторського та злочинного режиму президента рф володимира путіна, проти його жахливих і вбивчих політичних рішень, проти війни, яку він веде навіть проти власного народу в Росії».

У дописі йдеться, що путін взяв у заручники всю Україну, а мирних жителів вбивають і катують.

«Вони (мирні жителі — WoMo) не можуть втекти. Путін стирає країну з карти».

На грудях жінки написали гасла Stop Putins War, Putin War Criminal. Активістки вимагають незалежності, територіальної цілісності та прискорення процесу інтеграції України до Європейського Союзу. Останнє, як пишуть активістки, дозволить Україні скористатися пунктом про взаємну оборону, підписаним у 2007 році країнами-членами ЄС під час Лісабонської угоди.

«ЄС має офіційно визнати, що Україна є державою, яка поділяє наші демократичні цінності. Сьогодні українці вчинили лише один злочин — це борються за свою свободу, за своє бажання бути вільними і суверенними. Ми повинні рішуче реагувати на абсолютне насильство, яке завдає диктатор з імперіалістичними амбіціями, чиєю фірмовою ознакою є конфронтація та репресії. Сьогодні, оголошуючи війну Україні, Путін перш за все оголошує війну демократії (доказом цього є його прихильники: Лукашенко, Кім Чен Ин, Башар Асад, Віктор Орбан, Сі Цзіньпін, Жаїр Болсонару…) Україна зараз воює за всю Європу. Станьмо на її бік», — закликали активістки.