Загибель Гатчінс: Болдвіну висунуть звинувачення у ненавмисному вбивстві

20.01.2023

Прокурори округу Санта-Фе (Нью-Мексико, США) висунуть звинувачення американському актору Алеку Болдвіну після того, як на зйомках фільму «Раст» (Rust) загинула операторка українського походження Галина Гатчінс. Про це повідомили правоохоронці на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Актор і продюсер серіалу «Іржа» Алек Болдвін і відповідальна за зброю Ханна Гутьєррес-Рід будуть звинувачені за двома пунктами у ненавмисному вбивстві через смерть Галини Гатчінс під час зйомок фільму в окрузі Санта Фе у 2021 році», — заявили у прокуратурі.

Зазначається, що за кожним пунктом максимальне покарання не перевищує 18 місяців ув’язнення та 5 тисяч доларів штрафу. Помічник режисера Девід Холлс підписав угоду про визнання провини за звинуваченням у необережному поводженні зі смертоносною зброєю. Умови передбачають умовне покарання та 6 місяців випробувального терміну.

Згідно із заявою Департаменту довкілля Нью-Мексико, творці стрічки «Іржа» (Rust) продемонстрували «байдужість до ймовірних небезпек, пов’язаних із використанням вогнепальної зброї на знімальному майданчику». Агентство наклало на Rust Movie Productions максимальний штраф у розмірі 136 793 доларів. Пізніше продюсери фільму оскаржили офіційний звіт, заявивши, що компанія «виконала всі відповідні протоколи безпеки». Поліція також оприлюднила кадри зі знімального майданчика із наслідками смертельної стрілянини.

Як повідомлялося, інцидент стався у жовтні 2021 року, коли Болдвін вправлявся у діставанні пістолета. Пізніше продюсери фільму були оштрафовані та різко розкритиковані владою за недотримання правил безпеки.