Улюблені страви членів королівської родини Британії: рецепти з фото

Сьогодні ми розповімо, що їдять члени британської королівської сім'ї та поділимося рецептами.

28.03.2024

Британська королівська родина, безсумнівно, є однією з найвідоміших родин у світі. Члени британської монархії настільки популярні, що людям хочеться знати про їхнє життя, звички та харчування.

Британські монархи дотримуються правил і положень. Існує досить багато обмежень щодо виду їжі, яку вони вживають. Однак у них є свої улюблені страви, і деякі з них настільки поширені, що ми з вами хотіли б поділитися рецептами цих страв!

Улюблені страви британської королівської родини: топ-5 рецептів із фото

Паста Карбонара

Карбонара — це традиційна італійська паста, яку придумали в середині XX століття. Паста Карбонара є традиційною для італійського регіону Лаціо, столицею якого є Рим. В інших країнах в соус для цієї пасти часто додають вершки й копчений бекон. Існує багато версій походження цієї страви, але найправдивішою є та, яку придумали в регіоні Абруццо.

Ця італійська страва є однією з найулюбленіших принца Джорджа, і про це розповів відомий шеф-кухар Альдо Зіллі в інтерв’ю Daily Mail. Ця страва готується з яєць, твердого сиру, в’яленої свинини, чорного перцю і, звичайно ж, спагетті.

 

Паста Карбонара — рецепт улюбленої страви принца Джорджа 

Інгредієнти:

  • 100 г панчети
  • 50 г сиру пекоріно
  • 50 г пармезану
  • 3 великих яйця
  • 350 г спагеті
  • 2 великі зубчики часнику
  • 50 г несолоного вершкового масла
  • морська сіль і чорний мелений перець

Спосіб приготування: 

Поставте велику каструлю з водою закипати. У киплячу воду додати 1 ч. л. солі, всипати 350 г спагеті й, коли вода знову закипить, варити на постійному вогні, накривши кришкою, протягом 10 хвилин або до стану al dente.

Дрібно нарізаємо 100 г панчети, попередньо знявши шкірку. Дрібно натерти 50 г сиру пекоріно та 50 г пармезану і змішати їх разом.

Збиваємо 3 великих яйця в середній мисці та додаємо трохи свіжо натертого чорного перцю. Відставити все в сторону.

Розчавіть 2 очищених товстих зубчики часнику лезом ножа, просто розчавіть його.

Поки варяться спагетті, обсмажуємо панчету з часником. На велику сковороду або WOK капніть 50 г несолоного вершкового масла і, як тільки масло розтопиться, покладіть панчету з часником. Смажити на середньому вогні близько 5 хвилин, часто помішуючи, поки панчета не стане золотистою та хрусткою. Часник уже віддав свій аромат, тому вийміть його та викиньте.

Зменшуємо вогонь під панчетою до мінімуму. Коли макарони будуть готові, виймаємо їх з води виделкою для макаронів або щипцями й кладемо на сковороду до панчети. Не хвилюйтеся, якщо на сковорідку потрапить трохи води.

Змішайте більшу частину сиру з яйцями, залишивши невелику жменю для подальшого посипання.

Знімаємо каструлю зі спагеті та панчетою з вогню. Тепер швидко вливаємо яйця та сир. Щипцями або довгою виделкою підніміть спагетті, щоб вони легко змішалися з яєчною сумішшю, яка загусне, але не розпливеться, і все буде покрито.

Додайте води з макаронів, щоб вони залишалися соковитими (достатньо кількох столових ложок). Вони не повинні бути мокрими, лише вологими. Посоліть трохи, якщо потрібно.

За допомогою виделки з довгими зубцями перекладіть макарони на тарілку або миску. Подавати злегка посипавши сиром, що залишився, і чорним перцем. Якщо перед подачею страва трохи підсохла, додайте ще трохи гарячої води, і вона знову стане глянцевою та соковитою.

Більше рецептів паст читайте тут.

Пудинг стікі-тофі

Кейт Мідлтон полюбляє легкий і вишуканий десерт — пудинг тофі. Це насичений карамельний пудинг з фініками, шоколадом і вершками, що смакує, як довершена іриска.

Пудинг стікі-тофі — рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон

Інгредієнти: 

  • 200 г фініків без кісточок, кожен нарізаний приблизно на 8 частин
  • 1 ч. л. соди
  • 230 мл окропу
  • 55 г масла
  • 200 г цукру
  • 100 г шоколаду (шматочками або натертого)
  • 1 яйце
  • 260 г борошна
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ч. л. розпушувача

Для соусу:

  • 290 г темного цукру
  • 220 г вершкового масла
  • ½ ст. шоколаду
  • 9 ст. л. жирних вершків

Спосіб приготування: 

Приготуйте соус, додавши всі інгредієнти на сковороду з товстим дном. Перемішуйте на сильному вогні поки суміш не буде однорідною. Доведіть до кипіння та тушкуйте 4 хвилини. Вилийте близько 1,5 склянки соусу в змащену маслом форму для готування пудингу і дайте охолонути. Збережіть соус, що залишився, щоб полити пудинг.

Читайте також: Пудинг з чіа та манго: рецепт корисного десерту для дітей

Змішайте фініки з водою та содою і мішайте суміш, поки сода не розчиниться.

Збийте вершкове масло і цукор до пишності, додайте яйце та ваніль і продовжуйте збивати. Додайте борошно і розпушувач, потім суміш фініків і шоколадну стружку.

Викладіть суміш у миску поверх холодного соусу. Готуйте пудинг в паро- або мультиварці приблизно 1,5 години.

Коли пудинг буде готовий, розігрійте соус, що залишився. Переверніть пудинг на теплу тарілку і полийте соусом. Подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Більше рецептів смачних десертів можна прочитати тут.

Читайте також: Шоколадне суфле з лікером: рецепт страви французької кухні

Шоколадний торт

За словами колишнього королівського шеф-кухаря Даррена, цей торт любить принц Вільям і його регулярно готують у Букінгемському палаці. Йому так подобається цей десерт, що цей торт був навіть зроблений для його весілля у 2011 році. Цей торт також любила покійна королева Єлизавета II.

Шоколадний торт — рецепт улюбленого десерту принца Вільяма

Інгредієнти:

  • 340 г вершкового масла
  • 160 г золотого сиропу
  • 50 г несолодкого какао-порошку
  • 100 г темного шоколаду
  • 1 ч. л. чистого екстракту ванілі
  • 60 г несолоних фісташок без оболонки
  • 100 г м’якого сушеного інжиру, нарізаного скибочками
  • 450 г поломаного пісочного печива

Для прикраси:

  • 300 г темного шоколаду
  • 50 г білого шоколаду
  • солодощі за бажанням

Спосіб приготування: 

Золотий сироп — це вид домашньої карамелі, який часто використовують за кордоном. Приготувати його зовсім нескладно, хоча можна замінити чимось іншим, наприклад, фініковим або кленовим сиропом.

Розтопіть масло з золотистим сиропом в сотейнику з товстим дном. Зніміть з вогню, не давши закипіти, додайте какао-порошок, темний шоколад і ваніль. Перемішайте, поки він не стане гладким і глянцевим. Додайте фісташки, інжир і подрібнене печиво і добре перемішайте.

Вистеліть пергаментом основу і боки форми для випікання діаметром близько 20 см. Вилийте суміш у форму, добре розподіливши тісто по всій поверхні. Дайте охолонути, потім накрийте кришкою або плівкою і поставте в холодильник на 2 години. Коли торт застигне, дістаньте його з форми та помістіть на решітку.

Окремо розтопіть темний і білий шоколад. Намажте торт чорним шоколадом, а коли він трохи застигне додайте прикраси з білого шоколаду. Тут же можна прикрасити торт звичайним шоколадом, фруктами або чим-небудь ще. Подавайте торт, коли глазур застигне.

Запечені яйця з великою кількістю сиру

Король Британії Чарльз ІІІ раніше розповідав про свій улюблений сніданок і сказав, що його улюблена страва — королівські запечені яйця з великою кількістю сиру.

Запечені яйця з великою кількістю сиру — рецепт улюбленого сніданку короля Чарльза ІІІ

Інгредієнти:

  • 100 г шпинату
  • 1 яйце
  • 35 г сиру (камамбер або брі)
  • 1 помідор чері
  • 15 г тертого твердого сиру
  • 80 мл жирних вершків
  • готове м’ясо або ковбаса (за бажанням)

Спосіб приготування:

Змастіть олією невелику жаростійку форму та викладіть шпинат, зробивши заглиблення в центрі. Покладіть помідори чері (розрізані на четвертинки) поверх шпинату.

Розкладіть навколо поглиблення м’який сир, додайте порване листя базиліка. Приправте сіллю і перцем, за бажанням додайте м’ясо чи ковбасу.

Розбийте яйце в центр шпинату. Полийте його вершками, але будьте обережні, щоб не пошкодити жовток.

Посипте тертим твердим сиром і відправте в гарячу духовку (180 градусів С) на 8−10 хвилин.

Смажена курка 

З дитинства принц Гаррі був відомий своєю любов’ю до цієї страви. Королівський шеф-кухар Даррен Макгрейді сказав, що принц Гаррі і його брат Вільям любили їсти запечену курку, яку подають із макаронами та сиром.

На щастя для Гаррі, його дружина також любить цю страву. Меган Маркл сказала, що їй також подобається готувати для свого чоловіка курку. Готувати разом — стало їхньою спільною традицією. Гаррі навіть зробив пропозицію Меган, коли вони разом готували смажену курку.

Смажена курка  — рецепт улюбленої страви принца Гаррі та Меган Маркл 

Інгредієнти:

  • 1 курка (приблизно 1,5 – 2 кілограми), розділена на частини
  • 2-3 ст. л. олії
  • сіль та свіжомелений чорний перець
  • 0,5 склянки натурального йогурту (приблизно 120г)
  • 2-3 зубчики часнику, дрібно нарізані
  •  1 лимон (сік та цедра)
  • 0,5 ч. л. куркуми

Спосіб приготування:

Для маринаду змішайте у мисці йогурт, часник, сік і цедру лимона, сіль, куркуму. Добре все перемішайте.

Покладіть частини курятини у миску з маринадом, а потім помістіть їх в холодильник на принаймні 1 – 2 години. Якщо у вас є більше часу, курку можна маринувати й більше – це підсилить смак.

Розігрійте духовку до 200 °C. Смажте курку в духовці протягом приблизно 45-60 хвилин або до того часу, поки вона не стане золотистою.

Після готовності вийміть курку з духовки й дайте їй трохи охолонути. Подавайте смажену курку як головну страву зі свіжими овочами, картоплею або пастою за вашим вибором.

СМАЧНОГО! Більше смачних рецептів тут

Читайте також: 

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram