Дуже (не)страшні книжки: історії для дітей та підлітків на Геловін

28.10.2022

Чи на часі Геловін для дітей? По-перше, це яскраве і незвичайне свято є прекрасною нагодою попрацювати над подоланням страхів та “випустити пару” напруги через сильні емоції. По-друге, це завжди привід провести час разом з дітьми і створити чудові спільні спогади. Як правильно приготуватись до свята та провести його в настрої – читайте у нашій добірці, яку ми підготували разом з книжковою платформою Yakaboo.  

Геловін

Книжка-активіті «Геловін» серії «Святонаближаріум» – це незамінний помічник у підготовці до моторошно-цікавого свята. Тут є тематичні завдання, ігри, малювалки й розмальовки, що не тільки розважать дитину, а й познайомлять її з історією й традиціями Геловіну. Також тут є наліпки, трафарети та декоративний папір для геловінських поробок, листівок і прикрас. А найважливіше – у цій книжці ховається святковий настрій! Це чудовий подарунок для малих шанувальників монстрів, зомбі, скелетів та інших жахіть.

Пригода на Геловін

Андрій Кокотюха

Андрій Кокотюха пише захопливі детективи не тільки для дорослих, а й для підлітків. Головними героями книги є двоє восьмикласників: Максима Білан та Денис Черненко. Друзями їх не назвеш, принаймні напочатку історії вони навіть не віталися. Але спільні пригоди зближають дуже швидко й назавжди. Вірний друг — це не найбільший скарб, а набагато краще. Адже скарб не допоможе спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, або уникнути неприємностей на Геловін. Справжніх привидів та монстрів не буде, але ця книжка точно читається на одному подиху!

Страховиська. Перша наукова книжка про найвидатніших монстрів усіх часів

Карлін Бечча

Діти обожнюють жахастики. Але для того, щоб страхи не зашкодили потрібен раціональний науковий підхід. У неймовірно привабливій обкладинці, яка світиться у темряві юні читачі знайдуть історії походження вірувань у різних страховиськ. Вовкулаки, вампіри, зомбі — звідки взялися вони в людській уяві та які наукові дослідження криються за цими створіннями? У книжці багато яскравої та дотепної інфографіки, яка містить найважливішу інформацію про монстрів, наприклад життєвий цикл вірусу зомбі або як пережити ядерний подих Ґодзілли. 

Біллі та малі монстри. Монстри у темряві

Занна Девідсон

Малий Біллі боїться нічних монстрів. А що як не лягати спати вночі? Можливо, вони не прийдуть? Не так сталось, як гадалось. Володар писклявого голосу залишає на підлозі фіолетові сліди. Хтось безжалісно нападає на його бутерброд. А ось у шафі якісь зовсім чужі шкарпетки: запах своїх Біллі добре знає! Хто все це робить і навіщо лякає малого? Чекайте, все це зовсім не так і лячно. Радше, смішно! Дотепна історія для найменших читачів, що допоможе боротися із дитячими страхами. Адже сміх — найкраща зброя проти страху! 

Страшні історії для розповіді в темряві

Елвін Шварц

Пам’ятаєте оповідки про чорну руку та труну на колесах? То вже олдскул, а Елвін Шварц пропонує нових моторошних героїв: загадковий Стукатуй, дівчинка-вовчиця, магічний барабан і чимало інших. А для того, щоб мистецтво розповіді лякалок розвивалося й квітло, автор у тексті дає вказівки, як саме краще зачитати чи розіграти певні сцени перед твоїми слухачами: де тупнути ногою, а де раптово заверещати. Гарантуємо: ці історії залишаться у пам’яті читачів та слухачів дуже надовго. Справжній хелловінський сторітелінг!

The Art of The Trolls

Джеррі Шміц

Тролі — це так мило, яскраво і весело! А якщо книжка англійською — то ще й пізнавально! Мабуть, тролі є найсвітлішими істотами, які тільки можуть скласти компанію вашій дитині у магічний вечір Хелловіну. Насолоджуйтеся ілюстраціями від творців культового мультика, компанії  DreamWorks. На вас чекають нові пригоди та чудовий час разом з улюбленими персонажами. Ця книжка обов’язково сподобається молодшим читачам. 

Кораліна

Ніл Ґейман

«Кораліна» — книжка про дівчинку, якій дорого коштувала її цікавість, адже деякі двері зачинені зовсім недаремно. Кораліна з родиною переїхала до нового будинку й одразу відчула, що з ним щось не так. Згодом виявилось, що за старими дверима у вітальні є «інший дім». «Інші мама й тато» з чорними очима і блідою шкірою чекали на Кораліну. Тепер вони хочуть, щоб вона залишилася з ними назавжди. Дівчинка знає: увійшовши у ті двері, вона вже не повернеться назад. Повість маестро Геймана отримала премію Брема Стокера, а також поважні у світі фантастики премії «Г’юго» та «Неб’юла» за найкращу повість. 

Подорож страховиська. Книжка-практикум

Світлана Ройз

Дитяча та сімейна психологиня Світлана Ройз створила терапевтичну книжку. Спочатку на прозорій сторінці дитина може візуалізувати свій страх та вирушити разом із намальованим монстром у різні світи. Побути поруч зі своїм страхом у світі темряви, купання, солодощів, друзів, перемог і у багатьох інших. Як почувається страховисько у різних обставинах? Може варто прибрати з малюнку ікла, бо не таке вже воно й страшне? Або домалювати посмішку? Все це можна зробити, відповідаючи на запитання розділів. Прочитайте цю книжку разом з дитиною. І страх стане менш страшним.