Виталий Кличко призывает открыть метро 25 мая

13.05.2020

Мэр Киева — Виталий Кличко призывает правительство открыть киевское метро начиная с 25 мая. Напоминаем, что премьер-министр Денис Шмигаль заявлял, что метро начнет работать не раньше середины лета.

В свою очередь, Виталий Кичко заявляет, что КМДА держала метро открытым до последнего так как это важная транспортная развязка города.

Я звертаюсь до уряду – після 22 травня, а точніше – з 25 травня (бо 22 – це п’ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці. Звісно, ми будемо зважати на ситуацію із розповсюдженням вірусу і сподіваємося, що вона не погіршиться», – говорит Виталий Кличко.

Кроме того, мер обратился к жителям города, призывая носить маски и перчатки.

Але сьогодні, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на відновленні роботи метро. Щодо ідеї спецперепусток для проїзду в метрополітені – вона абсолютно утопічна. Ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше. Тому, метро має відкритися для роботи в звичному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці», – продолжает Виталий Кличко.